Sport
NOS

Eredivisie-overzicht speelronde 7: PSV koploper, 'Feyenoord speelt soepeler'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eredivisie-overzicht speelronde 7: PSV koploper, 'Feyenoord speelt soepeler'

In NOS Langs de Lijn kijken Henry Schut en Hugo Borst elke zondag terug op de eredivisiewedstrijden van de dag ervoor. In dit fragment: RKC Waalwijk - Ajax (gestaakt bij een 2-3 tussenstand), Feyenoord - Go Ahead Eagles (3-1), PSV - FC Volendam (3-1), FC Utrecht - Almere City (0-2).

De voetbalavond werd zaterdag overschaduwd door een ernstige blessure van RKC-doelman Etienne Vaessen, die in de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing kwam met spits Brian Brobbey.

"Het was heel eng", zegt Hugo Borst. Dat komt mede doordat de doelman, zoals het protocol voorschrijft, direct werd gereanimeerd en afgeschermd met een doek. "Dat is natuurlijk een eng gezicht", vervolgt Borst.

Volgens de laatste berichten is Vaessen bij kennis en heeft hij een zware hersenschudding opgelopen. "Als je het vergelijkt met hoe paniekerig iedereen gisterenavond was, is dat een enorme opluchting."

PSV koploper, Feyenoord derde

Hoewel door de gebeurtenissen vanzelfsprekend van minder belang, bespreken Borst en Henry Schut ook de andere eredivisiewedstrijden van zaterdag. Landskampioen Feyenoord won in De Kuip met 3-1 van het doorgaans stugge Go Ahead Eagles.

PSV voert de ranglijst na zeven speelronden met de maximale score aan, Feyenoord staat derde. Volgens Eagles-trainer René Hake, die met zijn ploeg PSV en Feyenoord achter elkaar trof, spelen de Rotterdammers soepeler. Borst, grappend: "Feyenoord wordt kampioen op doelsaldo."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie