Excelsior stunt met winst op AZ

2. Excelsior stunt met winst op AZ

AZ heeft zijn derde nederlaag op rij geleden. De Alkmaarders lieten zich verrassen door Excelsior. In de eerste helft stonden de Rotterdammers met 2-0 voor, AZ kwam na rust niet verder dan 2-1.

AZ was vorige week nog koploper in de eredivisie. Door de nederlaag staat AZ nu vierde.

Het elftal uit Noord-Holland deed het in het eerste bedrijf opmerkelijk slecht. Siebe Horemans en Marouan Azarkan zette Excelsior op 2-1.

Trainer Pascal Jansen greep in met twee wissels in de 38e minuut. Jongelingen Maxim Dekker en Myron van Brederode werden vervangen door Yukinari Sugawara en Yusuf Barasi. Japanner Sugawara maakte vlak na rust de aansluitingstreffer. AZ had te weinig momenten op kansen om op gelijke hoogte te komen.

Het was de eerste van in totaal zes wedstrijden in de eredivisie deze zondag. Alle duels zijn te volgen op NPO Radio 1.