Sport
NOS

Hamilton de beste in Barcelona, Verstappen rijdt tussen Mercedessen op plek 2

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton de beste in Barcelona, Verstappen rijdt tussen Mercedessen op plek 2

Max Verstappen heeft niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen in de GP van Spanje in Barcelona. De Nederlander kwam uit op plaats twee, achter Lewis Hamilton. De Brit won zijn vierde race van dit seizoen.

Hamilton mocht vanaf pole position vertrekken op het circuit Catalunya, voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin had een zwakke start. Verstappen, die als derde aan de wedstrijd begon, ging hem direct voorbij. Net als Lance Stroll overigens. Het zorgde ervoor dat Verstappen Bottas achter zich hield.

Pitstops

De regerend wereldkampioen was sneller dan Verstappen en zag het verschil snel groeien naar zeven seconden, terwijl de coureur van Red Bull-Honda vooral bezig was met klagen over de slechte kwaliteit van zijn achterbanden. Na ronde 22 kwam Verstappen voor het eerst binnen voor een pitstop. Beide coureurs van Mercedes volgden. Het resultaat was weer zoals voor de pitstops, met Hamilton op 1, Verstappen op 2 en Bottas op drie. Al werd het verschil in seconden tussen de drie steeds groter.

Exact hetzelfde gebeurde bij de tweede ronde pitstops. Hamilton had inmiddels zo veel marge opgebouwd, dat hij soeverein naar de finish kon rijden. Bottas koos in de laatste ronden nog voor nieuwe banden in de strijd om de snelste raceronde. Dat leverde hem in de stand om het wereldkampioenschap een bonuspunt op. In de stand om de wereldtitel blijft Verstappen tweede.

In een nieuwe aflevering van de NOS Formule 1-podcast wordt de grand prix in Barcelona morgen uitgebreid besproken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie