Sport
NOS

De Toursupporter: Adrie van der Poel

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Toursupporter: Adrie van der Poel

Wielerliefhebbers komen uit alle landen en streken. De mooiste wielerverhalen vind je dan ook langs het parcours van de Tour. In de rubriek De Toursupporter spreekt verslaggever Edwin Cornelissen dagelijks met een opvallende supporter langs het parcours. Vandaag: Adrie van der Poel, oud-coureur en de vader van.

De Toursupporter van vandaag, Adrie van der Poel, is meer dan een gewone supporter. De vader van Mathieu van der Poel staat deze zomer langs de kant van het parcours. Verslaggever Edwin Cornelissen sprak met de oud-coureur.

Cornelissen vroeg Van der Poel naar Wout van Aert, die in de tweede etappe door een inschattingsfout van zijn ploeg als tweede eindigde achter de verrassende winnaar Victor Lafay. De Belg kwam tekort op de laatste meters. Na de race stapte Van Aert uit teleurstelling direct de auto in.

"Je ziet gewoon dat hij dik in orde is, maar alles moet meezitten", vertelt Van der Poel. Het ging na de finish al gauw over de rol van ploeggenoot Jonas Vingegaard, die tekort zou zijn geschoten.

"Vingegaard kan makkelijk 500 meter op kop rijden, is mijn mening. Maar ik weet natuurlijk niet wat er tactisch overlegd is", vervolgt Van der Poel. "Het is een kleine groep, het gevaar is geweken. Ik zou het gewoon spontaan doen: als je ziet wat Wout al jaren voor de ploeg gedaan heeft. Als je dan de spontaniteit niet komt, dat heeft misschien met mentaliteit of focus te maken. Of misschien mag hij wel niet van de ploeg, dat zullen wij nooit weten."

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie