Sport

De Proloog: Een klassieke hongerklop en het hele peloton aan de diarree

BNNVARA
foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. De Proloog: Een klassieke hongerklop en het hele peloton aan de diarree

Het is rustdag in de Tour, maar daar trekt wielertalkshow De Proloog zich niks van aan, want Patrick Lodiers gaat volle bak door met topwielrenster Anna van der Breggen, profwielrenner Sebastian Langeveld en wieleravonturier Niels van der Pijl.

NK mountainbiken

Anna vertelt over haar eigen avontuur op de mountainbike. Dit weekend werd ze tweede tijdens het NK in Apeldoorn, achter Anne Terpstra. "Op een bospaadje houd ik haar nog bij." Anna heeft veel plezier in het mountainbiken: "Als ik dan op mijn racefiets stap, is het net alsof ik een uitstapje hebt gemaakt."

Quote

Ik voelde het al op het topje van de Colombière en in het begin van de afdaling. De laatste tien meter was het net te ver.

Anna van der Breggen

Van haar verlies in La Course, vorige week, baalt Anna nog steeds. "Het is een zure manier om te verliezen." Ze had in het begin van de wedstrijd te weinig gegeten. "Ik voelde het al op het topje van de Colombière en in het begin van de afdaling. De laatste tien meter was het net te ver." Volgens Sebastian was dat een klassieke hongerklop, die haar niet nog een keer gaat overkomen.

Roef en Route

Roelof van de Redactie verbaasde zich over renners die bij het diner een glaasje wijn drinken of een biertje drinken. Kan dat zomaar? Heeft dat geen gevolgen voor hun fietsbenen?

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog.

Het voltallige peloton kreeg diarree

Niels van der Pijl won in 2016 de Ronde van Congo. Hij vertelt over de negen etappes, waarvan er uiteindelijk zes werden verreden. Over de ontbijt: stokbrood en een pot chocopasta om met andere renners te delen. Over ongeveer het voltallige peloton dat diarree kreeg en over de organisatie: "Die heeft van tevoren nog geen hotels geregeld, dat gebeurt pas op de dag zelf. Dan is er niet altijd ruimte. Vieze bedden. Soms is er geen douche, dan moet je naar de waterput om een emmer water te halen." Anna klappert met haar oren en Sebastian vindt het prachtige verhalen. Of hij zelf zo’n avontuur aan zou gaan? "Ik ben dertien jaar profrenner en ik ben hier veel te verwend voor."

Bellen met Ramona

Elke dag komt Ramona Terpstra even aan de lijn. Haar man, Niki Terpstra, is drie weken van huis, want hij fietst mee in de Tour. In het voorjaar was hij vier kilo lichter dan normaal. Ramona, zelf gewichtsconsulent van beroep, zou daar weleens een rol in kunnen hebben gespeeld. Ze vertelt dat ze Niki aan tafel weleens probeert te remmen: "Schat, die pan hoeft echt niet leeg."

{podcast audio="52115" caption="#12 De Proloog: Anna van der Breggen, Niels van der Pijl en Rob Harmeling" }

De Proloog

De Proloog is dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Elke dag tussen 13:00 en 14:00 schuiven er twee gasten aan, wordt het laatste nieuws van de Tour besproken, bellen we met Ramona Terpstra (de vrouw van Niki), werpen we een blik op de Giro Rosa en is er een bijdrage van Roelof van de Redactie in de rubriek 'Roef en Route'. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Muziek in De Proloog

Op de fiets, in de trein of in de auto: wij stellen een fijne muzieklijst samen met elke dag drie nieuwe nummers. Ook dit keer met wederom mooie nummers aangedragen door onze gasten!

Ster advertentie
Ster advertentie