Feyenoord komt achterstand te boven tegen Heracles Almelo

2. Feyenoord komt achterstand te boven tegen Heracles Almelo

Feyenoord heeft na een stroeve start in Almelo een ruime overwinning geboekt op Heracles. Bij de Rotterdammers kwamen vier verschillende doelpuntenmakers op het scorebord. Het werd 1-4.

Heracles kende een droomstart. In de allereerste minuut van de wedstrijd zette Lucas Schoofs zich achter een schot. Spits Sinan Bakış veranderde de bal achter zijn standbeen van richting, waar doelman Ofir Marciano niet op had gerekend.

Feyenoord liet zich niet gek maken. De ploeg van Arne Slot ging beter voetballen en dat werd in de 21e minuut voor de eerste keer beloond. Orkun Kökcü schoot hard tegen de touwen vanuit een moeilijke hoek. Doelman Koen Bucker zag er niet goed uit.

Nog voor de rust stond Feyenoord op een ruime voorsprong. Na een kluts viel de bal voor de voeten van Reiss Nelson, die het doel vond. In de laatste minuut van de eerste helft werd het 1-3. De voorzet vanaf de achterlijn was bedoeld voor Nelson. Hij ging eraan voorbij, maar zag de bal gelukkig bij Guus Til belanden die vervolgens scoorde.

De comfortabele voorsprong kwam in de tweede helft niet in gevaar. Marciano hield een schot van oud-Feyenoorder Bilal Başaçıkoğlu goed tegen. Invaller Patrik Wålemark werkte tot slot met zijn hak prachtig binnen na een corner (1-4). Het is zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord.