Sport

Vandaag in de Tour de France: de sprinters keren terug

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: de sprinters keren terug

Het is weer tijd voor een normale etappe, na de ploegentijdrit van gisteren. Deze start in La Baule en eindigt 195 kilometer later in Sarzeau. En vermoedelijk eindigt deze etappe in een sprint, eentje zonder rare aanloop of gevaarlijke bochten. De kans is daardoor groter dat ditmaal vrijwel elke sprinter ook aan sprinten toekomt.

Het peloton vertrekt vandaag om 13.25 uur. Ongetwijfeld dat er een klein groepje renners al vroeg weg weet te rijden van het peloton. Vermoedelijk snoepen zij bij de tussensprint enkele punten weg voor de groene trui, die geplaatst is op een kleine honderd kilometer van de start.

Voor de bergtrui valt vandaag ook weer een schamel punt te verdienen. Of iemand hier de moeite voorneemt is maar zeer de vraag, wellicht de huidige drager van de bolletjestrui, Dion Smith. Ook de bonusseconden worden vandaag weer uitgedeeld, op zo'n veertig kilometer van de finish.

Radio Tour de France

Beleef met ons de Tour! Volg onze Radio Tour de France pagina om niets te missen!

De gele trui

Het geel hangt vandaag om de schouders van Greg van Avermaet. De Belg schitterde gisteren samen met zijn ploeg in de ploegentijdrit. Daardoor hield hij de renners van Team Sky, Team Sunweb en ook uiteindelijk ook die van Quick-step achter zich.

Weet Van Avermaet het geel vandaag te behouden, of weet iemand het van af te snoepen? De finish vindt plaats tussen ongeveer 17.30 uur 18.10 uur. Wie denk jij dat er vandaag wint?

{poll}

Waar luister jij Radio Tour de France?

Radio Tour de France-presentator Robbert Meeder is benieuwd waar jij gaat luisteren. Op de camping in Frankrijk? Op het strand in Thailand? Laat het ons weten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}
Ster advertentie
Ster advertentie