Sport
EONOS

Sportforum: 'Nederlandse baanwielrenners zijn niet meer in te halen'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Nederlandse baanwielrenners zijn niet meer in te halen'

Het kan bijna niet anders of de Nederlandse baanwielrenners gaan op de Olympische Spelen een karrenvracht aan medailles halen. Tenminste, dat zei AD-journalist Thijs Zonneveld maandagavond in het wekelijkse Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken. Hij zag de baanwielrenners en Harrie Lavreysen in het bijzonder uitblinken op het WK afgelopen weekend.

Nederland won zes gouden medailles op het WK. De pas 22-jarige Lavreysen zette een unieke prestatie neer door als eerste ooit op zowel de sprint, teamsprint en keirin het goud te pakken. Volgens Zonneveld is het de definitieve doorbraak van een nieuwe generatie baanwielrenners.

“Deze jongens komen bijna allemaal uit het BMX-en. Daardoor kunnen ze allemaal enorm goed starten. Toen ze in het BMX afhaakten vanwege blessures heeft René Wolff ze naar de baan gehaald en dat blijkt een gouden greep te zijn geweest.”

Ze hebben het vertrouwen dat ze iedere kunnen kloppen

Britten traditioneel sterk

Het risico van de gigantische overmacht van de Nederlandse renners is dat het op de Olympische Spelen alleen nog maar tegen kan vallen, vindt Zonneveld. Zeker omdat de Britten daar traditioneel ijzersterk zijn.

“In een olympisch jaar komen de Britten altijd met de nieuwste materialen. Daarmee walste ze in het verleden over iedereen heen. Ze gaan nu ook met nieuwe dingen komen, maar het verschil is nu zo enorm dat de Nederland sprinters dit eigenlijk niet meer weg kunnen geven.”

Een wegrenner ruilen voor een baanrenner? Ik denk het wel

Beluister hier het Sportforum, waar ook Jaap de Groot en Marco Timmer in te gast waren. Ze spraken naast het baanwielrennen ook over onder meer de titelstrijd in de eredivisie, het WK schaatsen allround en de invloed van het corona-virus op de sportwereld.

Ster advertentie
Ster advertentie