Sport

Voetbalpodcast #90: 'Overal is solidariteit, behalve in het voetbal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalpodcast #90: 'Overal is solidariteit, behalve in het voetbal'

[NOS] Er heeft al bijna een maand geen voetbal meer gerold, maar toch is er genoeg te bespreken in de NOS Voetbalpodcast: het EK voetbal is uitgesteld en er zijn verschillende meningen over of, hoe en wanneer de eredivisie uitgespeeld moet worden.

Daarover buigen Jeroen Stekelenburg, Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Arman Avsaroglu zich in de eerste NOS Voetbalpodcast in 25 dagen.

{podcast audio="125765" caption="#90 - Eredivisie uitspelen? 'Overal is solidariteit, behalve in het voetbal'" }

"We zijn nu met hele andere dingen bezig. We moeten wel relativeren", opent voetbalcommentator Avsaroglu de discussie. "We gaan het over voetbal hebben. Dat is een bijzaak, en niet meer dan dat. Maar er is ontzettend veel gebeurd de afgelopen weken."

Verschillende clubs hebben zich de afgelopen dagen uitgesproken over wat er moet gebeuren met de eredivisie. Stopzetten, uitspelen in de zomer of afwachten? Vooral het feit dat er geen gezamenlijk standpunt naar buiten komt, is pijnlijk, vinden de NOS-voetbalvolgers.

'Beneden alle peil'

"Het is een beetje raar dat vanuit allerlei geledingen wordt gesproken, en dat de eredivisie niet in staat is om samen dingen af te spreken in deze tijd van solidariteit. Overal is solidariteit, behalve in het voetbal", zegt Jeroen Grueter.

Het begon volgens de gasten in de podcast woensdagavond met de uitspraken van Marc Overmars in De Telegraaf, waarin hij liet weten niet te spreken te zijn over de plannen van de KNVB om het slot van het huidige seizoen in de zomer af te werken. Hij sloot zelfs niet uit dat Ajax desnoods uit de competitie stapt.

"Ik denk dat het beneden alle peil is wat hier gebeurt", zegt Avsaroglu. "Als je besluit om als samenleving en bedrijfstak met elkaar op te trekken, en een persoon legt er een bom onder, dan vraag ik me af waar je mee bezig bent."

NOS Voetbalpodcast

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt voetbalcommentator Arno Vermeulen, met een wisselende selectie commentatoren en presentatoren, de voetbalwedstrijden van de afgelopen week. Je vindt de podcast iedere maandag op nporadio1.nl/podcasts of in je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie