Sport
NOS

Julian Alaphilippe presteert opnieuw in de Tour: dubbelslag voor de Fransman

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Julian Alaphilippe presteert opnieuw in de Tour: dubbelslag voor de Fransman

Julian Alaphilippe kroonde zich in de Ronde van Frankrijk tot de nieuwe leider. De Fransman zegevierde in de tweede rit, door Marc Hirschi en Adam Yates te verslaan. Het peloton volgde op enkele tellen.

Finishverslag Gio Etappe 2

Met veel gehavende renners na een gladde eerste etappe vertrok het peloton even na 1 uur aan een etappe met bergen die je niet verwacht in het begin van de Tour. Dat zonder drie renners (John Degenkolb, Rafael Valls en Philippe Gilbert). Wout Poels ging wel van start ondanks een gebroken rib en een gekneusde long.

Sagan op voor 8e groene trui

Peter Sagan ging mee in de vlucht van de dag. Daardoor kon de Slowaak extra punten scoren in de strijd om de groene trui. Als hij aan het eind op kop staat, wint hij voor de achtste keer het puntenklassement. Toen de vroege vlucht werd gegrepen ging de finale echt beginnen, met de beklimming van de Col d'Eze. Direct was te zien wie er niet in vorm zijn of last hebben van valpartijen in de eerste etappe. Neilson Powless van EF Education First gooide de knuppel als eerste in het hoenderhok. Hij kwam nauwelijks weg. Jumbo-Visma nam vervolgs de controle over.

Val Tom Dumoulin

Bij de laatste beklimming ging het tempo omhoog en werd het peloton uitgedund. Julian Alaphilippe versnelde op 13 kilometer van de streep. Hij kreeg Marc Hirschi (Sunweb) met zich mee. Tom Dumoulin kwam door een slordigheidje ten val, maar sloot vrij snel daarna weer bij het peloton aan. Adam Yates reed vervolgens in een streep naar de twee koplopers toe en pakte 8 bonificatieseconden voor het algemeen klassement. Van de drie voorop had Alaphilippe de sterkste sprint. De Fransman van Deceuninck-Quick Step mag maandag de gele trui aantrekken. Bauke Mollema sprintte als beste Nederlander naar de zesde plaats. Ook Dumoulin finishte in het peloton.

Samenvatting

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie