Sport
EONOS

Ajax-trainer Ten Hag juicht mogelijke aanstelling Van Gaal als bondscoach toe

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax-trainer Ten Hag juicht mogelijke aanstelling Van Gaal als bondscoach toe

Hij werd zelf ook genoemd als mogelijk nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal, maar nu duidelijk is geworden dat de KNVB voor Louis van Gaal gaat, juicht Ajax-trainer Erik ten Hag dat alleen maar toe.

Video niet beschikbaar

"Een uitstekende keuze. Laten we hopen dat Louis er voor open staat. Dat is belangrijk voor het Nederlands voetbal. Het is nodig dat de boel wordt opgeklopt", zegt Ten Hag in Langs de Lijn En Omstreken.

Zelf zit -ie goed bij Ajax, liet hij al weten. Met de Amsterdammers pakte hij afgelopen seizoen de dubbel: Ajax werd voor de 35ste keer landskampioen en pakte voor de 20ste keer de beker.

Overwinteren in de Champions League

Maar Ten Hag wil meer. Zoals in het droomseizoen waarin bijna de finale van de Champions League werd bereikt. Daarna vloog Ajax er twee keer uit in de groepsfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Dit jaar wil Ten Hag met zijn manschappen sowieso overwinteren in de Champions League. "Maar daarvan weet je ook dat je heel erg afhankelijk bent van de loting. Het is één jaar gelukt in de tijd dat ik hier ben. Twee keer is het net niet gelukt. Details bleken toen beslissend. En daar moeten we aan werken. Dat die details onze kant op vallen."

Ster advertentie
Ster advertentie