Sport
BNNVARA

'En dat is heel knap in een wereldsport als schaatsen'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'En dat is heel knap in een wereldsport als schaatsen'

Dorian van Rijsselberghe stopt met surfen. Maar, surfer blijft hij in hart en nieren en afscheid nemen bestaat niet, dus zal hij zijn goede vriend Kiran Badloe bijstaan in de weg naar Tokio. Dit sportnieuws en meer wordt natuurlijk besproken door sportjournalist Diana Kuip en quizmaster Roelof de Vries in de kleine sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Naast sport in water en wind was er dit weekend ook sport op ijs in een hal. Op het WK Allround in Noorwegen werden bij twee Nederlanders kransen omgehangen: Ireen Wüst en Patrick Roest. De "powervrouw" zoals Diana Wüst noemt, veroverde haar zevende wereldtitel Allround. "En dat is heel knap in een wereldsport als schaatsen", zegt Roelof.

Harrie Lavreysen: 22 jaar en 6 wereldtitels

Wie ook een bijzondere prestatie leverde op nog maar 22-jarige leeftijd is baanwielrenner Harrie Lavreysen. Nu al zes wereldtitels: een voorbode voor de Olympische hattrick? Diana heeft geen tijd om daar bij stil te staan, die is al genoeg onder de indruk van deze ongelofelijke prestatie op een nog maar 22-jarige leeftijd.

En heb je nu helemaal de smaak te pakken? Denk je 'nou dat sportweekend heeft voor mij geen geheimen'? Check dan de Instagram van De Nieuws BV en doe mee met de laatste vraag van deze quiz.

Luister hier de hele uitzending van 2 maart terug.

{podcast audio="125044" caption="Uitzending van 2 maart 2020" }

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie