Sport
NOS

Max Verstappen wint in Jeddah na late aanval op Leclerc

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen wint in Jeddah na late aanval op Leclerc

De eerste zege van het seizoen voor Max Verstappen pakt hij in de tweede grand prix van het jaar, in Jeddah (Saoedi-Arabië). De regerend wereldkampioen kwam drie ronden voor het einde van de race voorbij Charles Leclerc, die tweede wordt.

Video niet beschikbaar

Het was een kwestie van de eerste ronde overleven, zei analist Jan Lammer voor de wedstrijd. Daarna begon de race met bijbehorende strategieën. Alle coureurs kwamen de start goed door. Verstappen boekte zelfs winst; de Nederlander schoof op van plaats vier naar drie.

Op het snelste stratencircuit van de wereld was het wachten op de eerste pitstops. Als eerste ging de leider in de wedstrijd Sergio Perez (Red Bull) naar binnen. Een ronde later crashte Nicolas Latifi, waarna een safety car in de baan kwam. Dat was het moment waarop ook Leclerc, Verstappen en Carlos Sainz hun stop maakten. De wegrijdende Verstappen en de komende Sainz misten elkaar daarbij maar net. Lewis Hamilton deed geen pitstop. Hij was op dat moment opgeklommen tot positie zeven.

Duel om de winst

Bij de herstart ging Sainz voorbij aan Perez. Dat bleef langdurig de situatie, tot de ene na de andere auto stuk ging. Fernando Alonso, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas verlieten om die reden de wedstrijd. Nadat de situatie met de virtual safety car was beëindigd zat Verstappen op het wiel van Leclerc. De snellere auto van Red Bull passeerde even de Ferrari. De winnaar van de eerste race, vorige week, pakte vrijwel direct de kop terug. Met nog drie ronden op de borden lukte het Verstappen wel. De Nederlander werd niet meer aangevallen.

Sainz eindigde de race als derde, voor Perez. Hamilton was door een late pitstop nog teruggevallen naar de tiende plaats.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie