Sport
BNNVARA

Erben Wennemars: 'Kerst voor een sporter is heel eenzaam'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars: 'Kerst voor een sporter is heel eenzaam'

De komende dagen staan bij veel mensen in het teken van kerst, maar niet bij iedereen. Topsporters zijn tijdens de feestdagen druk bezig met toernooien en wedstrijden. Erben Wennemars weet er alles van. Met Willemijn Veenhoven bespreekt hij de eenzame kerst van topsporters.

Erben Wennemars: 'Kerst voor een sporter is heel eenzaam'

Het hele jaar door is een hotel voornamelijk een plek waar zakenmensen en ook topsporters overnachten om dichterbij hun congressen en wedstrijden te zijn. Maar met kerst is het ook een plek waar gezinnen dineren. In nette kleren eten, terwijl topsporters er in hun trainingspak rondlopen. Erben: ''Opeens wordt een hotel ook helemaal anders, het hele hotel wordt aangekleed. Dan ben je echt een sporter die in zijn hotelkamertje zit, alleen maar naar het buffet gaat, even eten en dan weer terug. Dat is heel eenzaam.''

Willemijn vraagt zich af wat je als sporter dan doet met Oud en Nieuw. Erben: ''Je blijft even tot 12 uur wakker, wens iedereen een gelukkig nieuw jaar en gaat naar bed. En vervolgens kun je niet slapen omdat er buiten allemaal vuurwerk wordt afgestoken.''

De boodschap van Erben aan iedereen is, als je straks lekker aan het kerstbuffet zit, denk dan nog even aan die arme topsporters.

Erben Wennemars is elke maandagmiddag tussen 13:30 en 14:00 te gast in De Nieuws BV om het laatste sportnieuws door te nemen.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie