Sport
NOSNTR

Nederlands elftal maakt statement tegen racisme met foto

foto: KNVBfoto: KNVB
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands elftal maakt statement tegen racisme met foto

De spelers van het Nederlands elftal hebben een gezamenlijk statement gemaakt tegen racisme.

Nederlands elftal maakt statement tegen racisme met foto

Op social media verspreidde de KNVB een foto waarop de spelers van Oranje met hun armen uitgestrekt in een kring staan. "Enough is enough, stop racism", staat eronder: genoeg is genoeg, stop racisme.

"Dit is het statement dat werd verwacht, na de persconferentie van Wijnaldum gisteren", vertelt NOS-commentator Jeroen Elshof in Nieuws en Co.

De spelers van het Nederlands elftal verspreidden de afbeelding ook via hun eigen socialmediakanalen. Elshof: "De voetballers van het Nederlands elftal zijn dusdanig beroemd dat ze miljoenen en miljoenen volgers over de hele wereld bereiken."

Wijnaldum

International Georginio Wijnaldum sprak zich maandag bij de persconferentie van het Nederlands elftal al duidelijk uit tegen racisme. Dat deed hij naar aanleiding van de gebeurtenissen afgelopen zondag bij FC Den Bosch, waar aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior racistisch bejegend werd door een deel van de aanhang van de thuisclub.

De wedstrijd werd tien minuten stilgelegd en een geƫmotioneerde Moreira verdween met ploeggenoten in de catacomben. Na tien minuten werd het duel weer hervat.

Kwalificatie

Het Nederlands elftal speelt vanavond de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland in de Johan Cruijff Arena. Het duel begint om 20.45 uur en is live te volgen via NPO 3, NPO Radio 1, NOS.nl en via de NOS-app.

Ster advertentie
Ster advertentie