Sport
AVROTROS

Wat Levi Rigters doet om gemener te worden, zodat hij Rico Verhoeven kan verslaan

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat Levi Rigters doet om gemener te worden, zodat hij Rico Verhoeven kan verslaan

Binnen twee jaar tijd verbrak hij twee relaties, die met zijn vriendin en die met zijn trainer. "Net als bij een liefdesrelatie moet een trainer je vrijlaten om jezelf te kunnen ontwikkelen, dat extra stukje uit je halen waar je misschien tekort komt", vertelt hij bij MISCHA!.

#457 - Levi Rigters: 'Rico zit al heel lang in mijn hoofd' - MISCHA!

Gemener worden in de ring, daar werkt hij aan. "Wat ik dan misschien een beetje mis, is dat je toch je tegenstander wel echt gewoon ergens wil afmaken. Want je moet echt die knop omzetten. Van die lieve guy buiten de ring zijn, maar in de ring toch wel iemand gewoon neer willen halen." Hoe hij dat doet? "Gedachten en emoties gebruiken, bijvoorbeeld aan mijn kids denken. Dat geeft heel veel energie en heel veel emotie. En dat omzetten in beweging en in dat extra stukje in de training. En alles wat je doet in de training neem je mee de ring in."

Rico Verhoeven verslaan?

Het is al jarenlang zijn stip aan de horizon: Rico Verhoeven verslaan. Hoewel, het ultieme doel is zichzelf beter leren kennen, want dat is wat het kickboksen hem biedt: het brengt hem dichter bij zichzelf. In maart verloor hij van Verhoeven in de finale van de Glory Grand Prix. Toch kon hij van het gevecht genieten "omdat ik rust had in mijn hoofd. Plezier maken. En daardoor had ik de controle in de ring."

Zijn volgende gevecht is op 18 mei, tegen Jahfarr Wilnis. Of Rigters hem nu al een klootzak vindt? "Nee, ik heb nog een paar weken om dat op te bouwen."

#457 - Levi Rigters: 'Rico zit al heel lang in mijn hoofd' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie