Sport
BNNVARA

Wielrenner Stef Clement: 'Ik ben altijd ‘de wielrenner’ geweest, en wil weten wie ik nog meer ben'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wielrenner Stef Clement: 'Ik ben altijd ‘de wielrenner’ geweest, en wil weten wie ik nog meer ben'

Maar liefst viermaal werd hij Nederlands kampioen tijdrijden, hij stond op de podia van de Europese Spelen en het WK én reed succesvol in de drie grote wielerrondes. Maar nu zet wielrenner Stef Clement door een blessure noodgedwongen een punt achter zijn carrière. Nooit zou hij ‘zo maar’ afstappen, maar op deze manier stoppen, dat voelt alsof er deze keer wel DNF achter zijn naam staat – did not finish. Een uitgebreid gesprek in De Nieuws BV.

“Ik dacht, ik kan nog best wel een stukje fietsen,” zegt Clement. Maar de medische staf van zijn Lotto-Jumbo ploeg geeft niet langer groen licht. “Natuurlijk is dat moeilijk. Want ik ben het er niet mee eens. Ik had graag de kans gekregen om een mooi einde aan mijn carrière te breien.” Hij wil zich niet verder uitlaten over wat de fysieke problemen precies zijn.

“Ik heb deze zomer wel ontdekt dat er nog veel meer is. Naast wielrennen. Dat wist ik nooit echt!” Maar hoe nu verder, dat moet hij nog even uitzoeken. Hij wil dat onder andere gaan doen met hulp van een psycholoog. “Ik ben nergens bang voor. Ik vind dat er altijd zo’n negatieve ondertoon bij het woord psycholoog zit. Dat is onnodig. Ik ben altijd ‘de wielrenner’ geweest, en wil weten wie ik nog meer ben,” zegt Clement. “Ik moet echt weer reïntegreren in de maatschappij.”

Lang Sportinterview met Stef Clement

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie