Sport
BNNVARA

Erben: 'Er is onrust in de schaatswereld'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben: 'Er is onrust in de schaatswereld'

Ze zijn overal en ze zijn met veel: schaatsende Chinezen. In 2022 gaat China de Olympische Winterspelen organiseren en daar willen ze scoren. En waar kan dat op schaatsniveau beter dan in Nederland? Ons land is immers "de medaillefabriek", zoals Erben Wennemars dat zo mooi zegt.

Onrust in de schaatswereld

Er is onrust in de schaatswereld. De Chinezen willen scoren op hun eigen georganiseerde Winterspelen en zoeken het in het schaatsen. De Chinese schaatsers zetten in op alle gelederen zodat ze overal kans hebben. Chinese schaatsers sluiten aan bij Nederlandse trainingsgroepen en Hollandse coaches worden ook opgetrommeld om te helpen, bijvoorbeeld Bob de Jong.

Win-win of verlies-verlies?

Erben: "En het grappige is, iedereen vindt het eigenlijk heel spannend. Iedereen wil er ook van mee profiteren." Erben vindt het een leuke ontwikkeling, maar vooral de sfeer rondom de schaatsbaan intrigeert hem: "Iedereen heeft er een mening over. En wij profiteren er ook wel van: het is natuurlijk wel een individuele sport maar als je een grote groep hebt kan je elkaar wel sterker maken. Een win-win situatie."

Laten we op de Spelen hopen dat het geen verlies-verlies situatie wordt. Daar heeft Erben in ieder geval vertrouwen in: volgens hem gaat Nederland er toch met meer medailles vandoor: "Ik denk vier medailles voor China, maar minimaal 15 voor Nederland."

Elke maandag tussen 13.30 en 14.00 uur is Erben Wennemars te horen in De Nieuws BV. Luister hier het gesprek van vandaag terug!

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie