Sport
NOS

Nadine Visser soeverein naar Europese indoortitel

foto: AFP/ANPfoto: AFP/ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nadine Visser soeverein naar Europese indoortitel

Atlete Nadine Visser heeft op indrukwekkende wijze de Europese titel op de 60 meter horden geprolongeerd. Ze liep een Nederlands record van 7.77 seconden.

Video niet beschikbaar

Visser bracht twee weken geleden in Madrid haar record op 7.81 en dat was tevens mondiaal de snelste tijd van dit indoorseizoen. In het Poolse Torún was ze ook in de series en de halve finales het snelste. In de finale was Visser, die in 2018 bij de WK indoor brons won, oppermachtig. Ze ging feilloos over de vijf horden en hield Cindy Sember en Tiffany Porter (met mondkapje op) ruim achter zich.

De andere Nederlandse in de baan, Zoë Sedney, eindigde als voorlaatste.

Brons voor Samuel

Op de 60 meter zonder horden was er ook Nederlands succes. Jamile Samuel werd derde. Ze ging goed van start, maar in de laatste meters zakte ze terug. Haar tijd van 7.22 was uiteindelijk voldoende voor de bronzen medaille.

Video niet beschikbaar

Later komen er nog meer Nederlandse kanshebbers voor een medaille in actie op de EK indoor atletiek in Polen. Gisteren won Femke Bol de 400 meter.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie