Sport

Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

We laten het Europese voetbal weer achter ons en richtten ons dit weekend op de Eredivisie. Vanavond om 20.00 uur bijten FC Twente en RKC Waalwijk het spits af van de tiende speelronde. Je volgt deze en alle andere Eredivisiewedstrijden live bij NPO Radio 1.

Het goed draaiende Twente pakte vorige week knap een punt tegen PSV. Deze week wacht dus RKC, dat momenteel op een 15e plaats in de Eredivisie staat. De Tukkers kennen een taaie tegenstander aan de Waalwijkse ploeg. De laatste drie duels tussen Twente en RKC eindigden alle drie in een gelijkspel.

Voor de wedstrijd vanavond kan Twente-trainer Ron Jans in ieder geval weer beschikken over Godfried Roemeratoe, de middenvelder keert na zijn quarantaineperiode terug in de selectie. Verdediger Jayden Oosterwolde is er vanwege een hamstringblessure nog niet bij vanavond.

ADO Den Haag zal zaterdag hard aan het werk moeten tegen Heerenveen. Het is al weken onrustig bij de Hagenezen. Vorig seizoen keken ze bij ADO nog tegen een degradatie aan, maar door het vroegtijdig beëindigen van de Eredivisie door de coronacrisis, kwamen ze in Den Haag met de schrik vrij.

Maar ook dit seizoen staat ADO na negen speelronden op een zestiende plek, dicht tegen de hekkensluiters aan. Na tegenvallende resultaten kon trainer Aleksander Rankovic alweer zijn biezen pakken en werd Ruud Brood aangesteld als nieuwe trainer. Het mocht niet baten, vorige week kreeg Brood tijdens zijn eerste wedstrijd op de bank bij ADO een 6-0 pak slaag van Sparta.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Vrijdag 27 november:
20:00 FC Twente - RKC

Zaterdag 7 november:
18:45 FC Emmen - Ajax
20:00 ADO Den Haag - SC Heerenveen
21:00 VVV - PEC

Zondag 1 november:
12:15 Vitesse - Fortuna
14:30 FC Groningen - Willem II
14:30 Feyenoord - FC Utrecht
16:45 Heracles - AZ
20:00 PSV - Sparta

Niet alleen in Den Haag is het onrustig, ook in Sittard vallen de resultaten tegen. Wegens de tegenvallende prestaties gingen Fortuna en trainer Kevin Hofland twee weken geleden per direct uit elkaar. Sjors Ultee neemt nu als interim-trainer tijdelijk de honneurs waar. Fortuna zal punten moeten pakken in Arnhem, al belooft dat een lastige opgave te worden, Vitesse heeft dit seizoen in de eigen Gelredome nog niet verloren.

Vitesse kent een geweldige seizoenstart, sterker nog, het is de beste seizoenstart ooit voor de Arnhemmers. Zeven keer in negen speelronden werd er gewonnen. Vorige week werden er echter wel punten verspeeld in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Vitesse staat momenteel tweede achter koploper Ajax en zal zondag tegen hekkensluiter Fortuna moeten winnen om de aansluiting te behouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie