Sport
BNNVARA

Bureau Sport: ‘Wout van Aert kan Tour winnen met dit parcours’

foto: Bureau Sport Radiofoto: Bureau Sport Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: ‘Wout van Aert kan Tour winnen met dit parcours’

Bij afwezigheid van Frank Evenblij nemen Erik Dijkstra en Wouter Bouwman voor Bureau Sport het sportnieuws van deze week door.

Het duurt nog exact 259 dagen, maar de mannen blikken nu alvast vooruit op de Tour de France van 2022. Deze week is door organisator ASO het parcours van 2022 bekendgemaakt. De Alpe d'Huez keert na vier jaar afwezigheid weer terug en er wordt ook gefietst over de kasseien bij Roubaix. “Je kan de Tour niet winnen op de kasseien, maar wel verliezen”, zegt Erik.

Dit weekend is de marathon van Amsterdam. Wouter is één van de deelnemers. “Op een gegeven moment denk je toch: ‘ik moet het huis even uit’”, geeft Wouter als reden om mee te doen. Hij hoopt onder de 3 uur en 20 minuut te lopen. Erik heeft daar weinig vertrouwen in. “Als jij dat doet, geef ik je een kus op je kont”, zegt Erik. “Als het niet lukt, wil ik een kus op mijn reet.”

Ook het komende Eredivisie-weekend wordt besproken. FC Twente ontvangt Willem II. “Twente kan alleen winnen als het ruzie wordt”, zegt Wouter. Tot slot bespreken ze motorcoureur Jeffrey Herlings, al vindt Wouter het een ‘rare sport’. “Er gaan geruchten dat hij gaat stoppen”, zegt Erik. “Ik snap het ook wel, want hij wordt elke week aangereden in de lucht”, aldus Wouter.

Ster advertentie
Ster advertentie