Sport
BNNVARA

De handbalvrouwen moeten de Sportploeg van het Jaar worden volgens Erben Wennemars

foto: B.V.S.C.foto: B.V.S.C.
  1. Nieuwschevron right
  2. De handbalvrouwen moeten de Sportploeg van het Jaar worden volgens Erben Wennemars

Na de spectaculaire overwinning van de handbalvrouwen stond Erben Wennemars te springen op de redactie. Heeft hij wel het andere sportnieuws afgelopen weekend gevolgd? Roelof de Vries test Erben zijn kennis in De Kleine Sportcitatenquiz van BVSC. Jij kunt ook je sportkennis testen, bekijk de video en doe mee met de sportvraag van de week op Instagram.

De Kleine Sportcitatenquiz

Eén sporter kun je wel dé persoonlijke held van Erben noemen: Matthieu van der Poel. Dat Van der Poel dit weekend niet heeft gewonnen is dan ook iets dat Erben snel vergeet. "Het is eenmalig, woensdag wint hij gewoon weer. Ik voel dat als kenner aan."

Daarmee doelt Erben op het Sportgala. De nominaties zijn al bekend, maar Erben vindt dat de regels moeten veranderen. Er is namelijk maar één ploeg die dit jaar Sportploeg van het Jaar kan worden en dat is volgens Erben het handbalteam. "Iedereen is het er mee eens dat die dames gewoon die prijs moeten krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tot slot is er nog een vraag voor thuis. Wie sprak afgelopen weekend de volgende woorden: 'Hartstikke mooi, maar onze status verandert door deze overwinning niet.' Was het Arne Slot of Dick Advocaat, beiden personen zijn een optie volgens Roelof. Weet jij het antwoord, doe mee via Instagram.

Meer van BVSC?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie