Sport
AVROTROS

Tourpodcast De Kopgroep: mengt Groenewegen zich weer in het sprintgeweld?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: mengt Groenewegen zich weer in het sprintgeweld?

Etappe 4 is er op papier een voor de sprinters. Martijn Hendriks zegt in De Kopgroep dat de organisatie met een strijkijzer over de route van vandaag is gegaan, zo vlak is ie. Totaal 213,5 kilometer van Reims naar Nancy. Zou Dylan Groenewegen genoeg hersteld zijn van zijn val om zich daar weer te mengen in het sprintgeweld?

Joost heeft er het volste vertrouwen in en zet zijn geld op Groenewegen. Mart gaat voor Peter Sagan en Martijn kiest wederom voor Michael Matthews.

{podcast audio="111941" caption="S3E4 - Sprintgeweld" }

Wie wint volgens jou deze etappe? Doe je voorspelling voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Monsieur 69

Een relatief onbekende naam voor een aantal leden van de Kopgroep; Joey Rosskopf van CCC is vandaag 'Monsieur 69'. Voor Mart is Rosskopf geen onbekende, hij volgt de jonge Amerikaan al sinds het begin van diens carrière en weet te vertellen dat hij zelfs al eens een etappe won in de Ronde van Rwanda.

Martijn zette een joker in en vroeg Rosskopfs CCC-ploeggenoot Laurens ten Dam om hulp. Weet hij meer te vertellen over deze lange Amerikaan?

Honderd jaar gele trui

Mart blikt terug op de jaren 60, toen de Nederlander Albertus Geldermans, beter bekend als Ab Geldermans. Een renner die zijn grootste successen behaalde in dienst van Franse ploegen.

In 1962 reed hij zijn beste Tour. In de 6e etappe van Dinard naar Brest pakte hij de gele trui, die hij 2 dagen vasthield. Aan het einde van de tour stond hij vijfde. Later werd hij ploegleider van Jan Jansen en daar doen nogal wat wildwestverhalen over de ronde, weet Mart.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie