Sport
NOS

Mathieu van der Poel is veldrijden niet verleerd

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel is veldrijden niet verleerd

In de tweede cross van zijn seizoen weet Mathieu van der Poel direct een wereldbekeroverwinning te pakken. Hij klopte Wout van Aert, die voor het eerst in lange tijd ook weer koerste in het veld.

Video niet beschikbaar

In de wereldbekerveldrit in Antwerpen was Van der Poel ongenaakbaar. In de eerste ronde voerde hij al de forcing door. Van Aert moest een gaatje laten. In de voorlaatste ronde viel Van Aert over een balk, waardoor de Belgische kampioen niet meer in de buurt van Van der Poel kwam. Michael Vanthourenhout werd derde. Ook Tom Pidcock kruiste de degens met Van der Poel en Van Aert, maar kwam mede door een slechte start niet verder dan de achtste plaats. Laurens Sweeck blijft dankzij zijn vierde plaats leider in het wereldbekerklassement.

Bij de vrouwen was er ook Nederlands succes. Fem van Empel boekte haar vijfde wereldbekerzege. Naast de 20-jarige Brabantse stonden ook de even oude Puck Pieterse en Shirin van Anrooij op het podium in Antwerpen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie