Naar homepage
Sport

Hoe Tour de Tietema de wielerwereld aan het veroveren is op Youtube
EONOS

foto: Tour de Tietemafoto: Tour de Tietema
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Tour de Tietema de wielerwereld aan het veroveren is op Youtube

Hij begon in de jeugd van voetbalclub PEC Zwolle, fietste daarna namens BMC naar een derde plaats in Parijs-Roubaix voor beloften, maar breekt momenteel door als Youtuber: de 25-jarige Bas Tietema.

Jezelf in de Tour de France voordoen als een renner en handtekeningen uitdelen aan fans. Een single opnemen met topsprinter Dylan Groenewegen. Of tijdens de coronacrisis een Playstation binnensmokkelen bij wielrenner Ramon Sinkeldam die in Abu Dhabi in quarantaine zit. Het Youtube-kanaal Tour de Tietema deed het allemaal.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt hij samen met mede-maker Devin van der Wiel over hun bijzondere video's rondom de wielersport. En over hun nieuwste challenge: samen met Devin en andere kompaan Josse Wester gaan ze de Ronde van Vlaanderen fietsen.

Da's best pittig, want Josse en vooral Devin zijn geen fietsers. En dan is 267 kilometer met heel wat hellingen en kasseistroken best een opdracht. En daarvoor gunnen ze zichzelf maar 50 dagen voorbereiding. Succes!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie