EONOS

Zo klonk de 3-0 overwinning van Nederland op Gibraltar

2. Zo klonk de 3-0 overwinning van Nederland op Gibraltar

Het Nederlands elftal heeft de tweede EK-kwalificatiewedstrijd met 3-0 gewonnen van Gibraltar. Memphis Depay maakte de openingstreffer en na rust was verdediger Nathan Aké tweemaal trefzeker.

Ronald Koeman gaf voor het duel aan te hopen dat zijn ploeg het maximale uit de wedstrijd zou halen, maar de bondscoach zal met weinig plezier op de bank hebben gezeten tijdens de eerste helft. Oranje had veelvuldig de bal, maar wist maar weinig kansen te creëren.

Het spel oogde stroperig en Oranje was niet bij machte om de muur van Gibraltar stuk te spelen. Toch wist Memphis Depay op aangeven van Denzel Dumfries voor rust een doelpunt te maken. De voorzet van de rechtsback van Internazionale werd door de Gibraltarese doelman verkeerd ingeschat en Memphis kon vervolgens binnenkoppen.

Na rust oogde Oranje scherper en Aké verdubbelde in de vijftigste minuut de score. Hij kopte de bal binnen via de binnenkant van de paal.

Direct na de 2-0 kreeg Gibraltar een rode kaart en Nederland ging daarna op zoek naar meer. Toch kon Oranje het chagrijn van de 4-0 zeperd tegen Frankrijk niet echt van zich af spelen.

Aké tekende in de 82ste minuut nog wel voor de 3-0 en in de slotfase raakte de ingevallen Tyrell Malacia de buitenkant van de paal.