PSV rekent met grote cijfers af met FC Utrecht

2. PSV rekent met grote cijfers af met FC Utrecht

Met zes goals walste PSV gemakkelijk over FC Utrecht heen. Enkel Sander van de Streek wist in de eerste helft nog voor enige spanning te zorgen in het eredivisieduel: 6-1.

Met Guus Til in de spits zette PSV direct de druk erop bij FC Utrecht. Verdedigend liet Utrecht veel ruimtes vallen. Zo werd Xavi Simons weggestuurd door Joey Veerman. Met een puntertje passeerde Simons de Utrechtse goalie Vasilios Barkas: 1-0. Cody Gakpo had even later de 2-0 op de schoen, maar mikte naast.

Utrecht was heel spaarzaam in de aanval. Sander van de Streek schoot zonder te kijken naast. Even later was het uit het niets 1-1. Een lange bal werd door de PSV'ers weggegeven aan Van de Streek, die ditmaal wel de goal wist te vinden: 1-1.

Daarna was het weer aan de Eindhovenaren, die elkaar gemakkelijk vonden. Een strakke voorzet van de opgekomen back Philipp Max vond de voet van Guus Til, die PSV op voorsprong bracht. Til was ook de maker van de 3-1. Hij kwam met zijn hoofd voor Mark van der Maarel. Utrecht-trainer Henk Fraser vond dat Til zijn lichaam er te hard inzette bij Van der Maarel, maar zijn verwijt werd niet overgenomen door de scheidsrechter.

In de tweede helft kon PSV de voorsprong vergroten. Simons maakte zijn tweede en in de laatste minuten voegde Anwar El Ghazi zijn eerste twee competitietreffers voor PSV toe aan de eindscore.

Tegelijkertijd rekende FC Twente af met FC Groningen. In eigen huis heeft het elftal van Ron Jans nog geen punten laten liggen. Pas na rust kwamen de doelpunten, van Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel.

Topper

De wedstrijd tussen koploper AZ en nummer twee Feyenoord is vanaf 16.45 uur te beluisteren in NOS Langs de Lijn. Ajax speelt vanavond tegen Excelsior. Flitsen zijn te horen in Dijkstra en Evenblij te plekke (BNNVARA).