Sport

PSV boekt tegen Willem II eerste zege van het jaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV boekt tegen Willem II eerste zege van het jaar

[NOS] PSV heeft dan eindelijk de eerste zege van het kalenderjaar binnen. De ploeg van coach Ernest Faber versloeg Willem II, de nummer vier van de eredivisie, met 3-0 in Eindhoven en naderde de Tilburgers tot op één punt in de stand.

Opmerkelijk was de ontvangst van de PSV-bus voor de wedstrijd. Na de onrust van de afgelopen weken kregen Faber en co nu vuurwerk en applaus. De steun leek PSV tot op het veld goed te doen. "Het was een fantastisch om de steun van de fans te voelen", zei aanvoerder Denzel Dumfries.

Met Ryan Thomas en Sam Lammers in een 4-4-2-systeem als spitsenduo voorin en aanwinst Ricardo Rodríguez voor het eerst in de basis als linksback speelde PSV zijn beste eerste helft van 2020. Willem II had niks in te brengen.

De openingsgoal kwam niet geheel verrassend van de voet van Denzel Dumfries. Na een pass van Daniel Schwaab dook de rechtsback naar binnen en schoot hij met links in de verre hoek. Het was al de derde treffer van 2020 voor de verdediger en de zesde goal van het seizoen.

De tweede helft was een ander verhaal. PSV had het moeilijk en Willem II had veel balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Ryan Thomas zorgde in de 70ste minuut voor de bevrijding. Hij werkte een voorzet van Cody Gakpo in het doel.

Daarna werd PSV nog gevaarlijk via Mohamed Ihattaren en kwam de winst niet meer in gevaar. Mike Trésor Ndayishimiye zorgde voor een curieus slot door de bal in zijn eigen verlaten doel te schieten.

Ster advertentie
Ster advertentie