Sport
AVROTROS

Week van de waarheid voor Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Week van de waarheid voor Feyenoord

Komende week moet het gebeuren: Feyenoord speelt de finale van de Conference League tegen AS Roma. "Het is heel ontspannen hoe Feyenoord toeleeft naar die finale. Het zag er goed uit, iedereen is fit", zegt RTV Rijnmond-verslaggever Sinclair Bischop in Humberto. Woensdag doet Bischop samen met collega Dennis van Eersel verslag van de wedstrijd.

Sinclair Bischop en Dennis van Eersel bij Humberto

Met name het feit dat keeper Justin Bijlow op tijd fit lijkt te zijn voor de finale, geeft de Rijnmond-verslaggevers vertrouwen. "Hij heeft eigenlijk geen klachten meer. Bij de training stond hij op doel in een partijtje. Dus de kans is groot dat hij de finale gaat keepen. Hij wordt de joker van coach Arne Slot", zegt Bischop.

Elke tegenstander heeft het lastig

"Als je Feyenoord dit soort seizoen ziet, heeft elke tegenstander het lastig met het pressievoetbal van Slot. Ook AS Roma zal het niet gewend zijn om al zo onder druk gezet te worden. Ik verwacht dat Feyenoord weer met dat spel tot grote kansen en mogelijkheden komt", zegt Van Eersel vol vertrouwen.

Maar AS Roma is een tegenstander van formaat. Hoewel? "AS Roma is niet meer de topclub van jaren terug. Ze spelen niet meer om de bovenste drie plekken. Vitesse kreeg ook kansen tegen ze. Feyenoord hoeft niet bij voorbaat al het hoofd in de schoot te leggen", aldus Van Eersel.

Sinisterra en Gökcü

Luis Sinisterra en Orkun Kökçü zijn voor komende woensdag de favorieten van de verslaggevers. "Iedereen kijkt naar Dessers, hij heeft er tien in liggen. Maar Sinisterra is nodig om moeizame wedstrijden van het slot te halen", zegt Bischop.

Van Eersel rekent juist op Kökçü: "Hij is de patron op het middenveld. Het lijkt alsof hij een paar koppen groter is dan eerdere seizoenen. En hij is natuurlijk een kind van de club. Dat speelt voor veel Feyenoorders ook mee."

De finale van Feyenoord tegen AS Roma in de Conference League is woensdag live te horen op NPO Radio 1.

Feyenoord lang

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie