Sport
EONOS

Lubberding wint in de Tour van Joop

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lubberding wint in de Tour van Joop

Veertig jaar geleden werd de Ronde van Frankrijk gewonnen door Joop Zoetemelk. Elke dag halen we in Langs de Lijn En Omstreken herinneringen op aan De Tour van Joop. Dit keer de derde etappe, een monsterrit over 273 kilometer die werd gewonnen door Henk Lubberding.

De overwinning van Henk Lubberding was de derde zege voor de wielerformatie van Peter Post in vier dagen tijd. De renners gingen van Metz naar Luik, de omgeving die ook bekend is door de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Met de overwinning van Henk Lubberding nam TI-Raleigh revanche voor een dag eerder toen de slag werd gemist en Gerrie Kneteman zijn gele trui verspeelde.

Derde etappe in De Tour van Joop

NOS-commentator Sebastiaan Timmerman en winnaar Henk Lubberding blikten terug op de etappe die werd verreden onder slechte weersomstandigheden. Lubberding kan zich de etappezege nog goed herinneren, maar ook die slechte weersomstandigheden.

"Ja, daar zit niemand op te wachten op dat weer, deze jongen ook niet. Wat dat betreft heb ik er geen goede herinneringen aan. Maar in de finale werd het droog en als je dan ook nog wint dan ben je alles vergeten." De overwinning in Luik was zijn tweede etappezege in zijn carrière. Drie jaar later kwam er nog een bij in Aurillac.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie