Sport
NOS

Francesco Bagnaia wint TT van Assen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Francesco Bagnaia wint TT van Assen

Francesco Bagnaia heeft de TT van Assen naar zijn hand gezet. De Italiaanse coureur reed vanaf de start op kop en zag de leiding niet meer in gevaar komen. De leider in het wereldkampioenschap, Fabio Quartararo, kwam twee keer ten val.

Video niet beschikbaar

Bagnaia zorgt voor de eerste Moto GP-zege van een rijder op een Ducati-motor sinds 2008. Destijds won Casey Stoner in Drenthe. Het is de zevende GP-overwinning van de 25-jarige 'Pecco'.

In de eerste bocht viel Quartararo aan bij Bagnaia. Dat mislukte, want de Fransman kwam uit op de derde plaats. Toen hij nog een keer risico nam, kwam Quartararo ten val. De coureur van Yamaha verloor de voorkant van de machine en nam Aleix Espargaró mee de grindbak in. Zij moesten beiden een inhaalrace rijden.

Video niet beschikbaar

In dezelfde bocht ging Quartararo op twee derde van de race te vroeg op het gas en werd hij van zijn motor gelanceerd. Geen punten dus voor Quartararo.

Spanjaarden achter Italianen

Het was daarna bijzonder dat er na dit incident drie Ducatis vooraan reden, met naast Bagnaia Jorge Martin en Marco Bezzecchi. Uiteindelijk voorkwam Vinales dat, met zijn Aprilia werd de Spanjaard derde achter Bagnaia en Bezzecchi. De van achter teruggekeerde Espargaro haalde in de laatste bocht twee coureurs in en reed naar de vierde plaats.

Augusto Fernández en Ayumu Sasaki wonnen in Assen respectievelijk de Moto2 en Moto3. Rotterdammer Bo Bendsneyder werd vijfde in de Moto2, zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe. Zonta van den Goorbergh werd 18e plaats.

Zonta zondag

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie