Sport

Volleybalvrouwen verliezen van Servië, geen WK-finale

foto: FIVB (via NOS)foto: FIVB (via NOS)
  1. Nieuwschevron right
  2. Volleybalvrouwen verliezen van Servië, geen WK-finale

[NOS] De Nederlandse volleybalsters zijn er in Japan niet in geslaagd de finale van het WK te halen. De ploeg van coach Jamie Morrison verloor in de halve finales met 1-3 (22-25, 28-26, 19-25, 23-25) van Servië.

Voor Oranje rest nu zaterdag de strijd om het brons tegen China of Italië.

Dit zijn de reacties op de uitslag:

Video niet beschikbaar

Boskovic maakt het verschil

Nederland had eerder dit toernooi nog eenvoudig van Servië gewonnen, maar de Europees kampioen was toen al zeker van de volgende ronde en speelde zonder sterspeelster Tijana Boskovic.

En Servië met of zonder Boskovic bleek een wereld van verschil. De 1,93 meter lange speelster van Eczacibasi Vitra Istanbul werd constant gezocht en imponeerde met smashes van ruim 95 kilometer per uur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oranje serveerde in de eerste set matig. Servië sloeg mede dankzij goed werd van Boskovic en Brankica Mihajlovic al snel een gat van vier punten en kwam daarna niet meer in de problemen.

Nederland toonde in de tweede set zijn klasse. De ploeg knokte zich van 16-20 naar 24-21, miste vier setpunten (onder meer na een challenge van Servië), maar pakte toch de set.

Servië leek even van slag. Oranje liep in de derde set uit naar 11-8, maar kwam er in de slotfase niet meer doorheen. Servië was weer superieur in de rally, won de set en kwam in de vierde direct op 6-2.

Oranje poetste daarna meerdere malen een achterstand weg, maar boog in de spannende slotfase alsnog.

Ster advertentie
Ster advertentie