Turnzilver Loran de Munck op Europese kampioenschappen

2. Turnzilver Loran de Munck op Europese kampioenschappen

Een zilveren medaille voor turner Loran de Munck op de Europese kampioenschappen in München. In de toestelfinale voltige kwam De Munck als zevende in actie. Met een score van 14.700 verzekerde hij zich van een historische podiumplaats.

Het was nog nooit een Nederlander gelukt om op voltige een medaille te winnen. De Munck had een moeilijkheidsgraad van 6.300 en een uitvoeringsscore van 8.400. Radiocommentator Eline de Zeeuw zag slechts één schoonheidsfoutje: dat zijn benen even uit elkaar waren. De Munck scoorde in de finale nog beter dan in de kwalificatie, waar hij een score van 14.566 had.

De zilveren medaille kwam bij de laatste turner niet meer in gevaar. Harutyun Merdinyan uit Armenië won het onderdeel. Nils Dunkel uit Duitsland werd derde.

De Munck komt met zijn plak in een rijtje van recente medaillewinnaars op een groot toernooi met Yuri van Gelder, Bart Deurloo, Jeffrey Wammes en Epke Zonderland.