Sport
EONOS

Schipper Bekking: we willen graag eerste plek vieren in Den Haag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Schipper Bekking: we willen graag eerste plek vieren in Den Haag

Ze waren al min of meer afgeschreven, maar door een magistrale overwinning in de negende etappe doet Team Brunel weer volop mee voor de eindzege in de Volvo Ocean Race.

"We hebben nog steeds een uitstekende mogelijkheid om als eerste te eindigen", vertelt de Nederlandse schipper Bouwe Bekking over de telefoon tegen Langs de Lijn En Omstreken.

Bekking.mp3

De Nederlandse boten Brunel en AkzoNobel vochten in finishplaats Cardiff een hevige strijd uit. Na ruim acht dagen varen, van Newport in de Verenigde Staten naar Engeland, was het verschil tussen beide boten slechts vier minuten en vijf seconden.

"We hebben even gelachen naar elkaar", vertelt Bekking, die zijn Nederlandse collega Simeon Tienpont (AkzoNobel) als tweede zag eindigen.

"We vaarden een paar keer erg dicht bij elkaar. Ik heb hem ook gefeliciteerd. Zij hebben een mooi resultaat gehaald."

Absurde snelheden

De snelheden in de negende etappe lagen bij vlagen absurd hoog. De boten haalden op de laatste dag een gemiddelde van zo'n 47 kilometer per uur. "Normaal varen we 6 of 7 knopen (10 of 11 kilometer per uur). Dat is al behoorlijk snel."

Bekking: "Maar je moet je voorstellen dat als je een paar honderd liter water in je gezicht krijgt, dat een gigantische klap maakt."

Brunel staat in het klassement derde, op drie punten van de Chinese boot Dongfeng. "We zouden dolgraag de bovenste plek willen vieren in Den Haag (de laatste finishplaats, red.)", blikt Bekking nog vooruit op de laatste etappe, eind juni.

Ster advertentie
Ster advertentie