Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Heerlijk als Max een keer niet wint'

foto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Heerlijk als Max een keer niet wint'

Komt er na tien races in Singapore een einde aan de zegereeks van Max Verstappen? Hugo Borst zou er geen probleem mee hebben, mocht Verstappen niet winnen. "Als suprematie blijft duren en duren, kan er een soort moeheid ontstaan."

Video niet beschikbaar

"Als suprematie blijft duren en duren, kan er een soort moeheid ontstaan", verklaart Borst zijn stelling. "Ik vroeg me af of de luisteraars die mening delen. Of zijn wij zo nationalistisch, vaderlandslievend, dat we willen dat Verstappen alle races van januari tot en met december wint?"

Studio-analist Jan Lammers is het naar eigen zeggen "totaal niet eens" met de stelling. "Dat heeft niets met Oranjegevoel of vaderlandsliefde te maken, maar met respect voor een topprestatie", zegt de voormalig Formule 1-coureur. "Het mooie aan records: dat motiveert, dat inspireert."

'Records motiveren en inspireren'

Dat geldt ook in de Formule 1 en Lammers somt op: "Schumacher (zeven wereldtitels, red.) heeft zich niet laten intimideren door Senna (drie). Hamilton (zeven) niet door Schumacher en Verstappen (tot dusver twee, nummer drie is op komst) laat zich niet intimideren door Hamilton.

Dat Verstappen meer concurrentie kan gebruiken, betwist Lammers overigens niet. Maar dat moet dan wel vanuit zijn tegenstanders komen, zegt hij. "Als je ziet hoe Ferrari zich heeft weten op te werken; ook over een icoon als Ferrari praten wij weleens gekscherend. Maar het is zo’n iconische organisatie."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen reageren op de stelling via de NPO Radio 1-app. Een greep uit de reacties:

Tjibbe vindt dat Borst gelijk heeft: "Zodra sport voorspelbaar wordt, is het niet meer de moeite waard om er naar te kijken." Emiel geeft aan dat "elke Nederlandse fan wil dat Verstappen wereldkampioen wordt", maar dat spanning "prachtig is".

Pierre is het uitgesproken oneens. "Max is de beste coureur en dat verdient altijd applaus. Het is echt des Nederlands om je af te zetten tegen de beste en te hopen dat die op zijn of haar bek gaat", schrijft hij. "Straks wordt het saai wanneer Femke Bol alles wint..."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie