Sport
EONOS

'Max doet gewoon niets anders dan normaal'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Max doet gewoon niets anders dan normaal'

Het autosportspektakel in Zandvoort en de hectische transfermarkt in het voetbal die werd afgesloten. Het waren een paar onderwerpen die werden besproken in het Sportforum in Langs de Lijn En Omstreken. Te gast waren Telegraaf-verslaggever Erik van Haren, auteur en voetbaljournalist Nando Boers en voetbalcommentator Ragnar Niemeijer

Het grootste sportfeest van het weekend vond plaats in Zandvoort. De Grand Prix van Nederland werd zoals verwacht gewonnen door Max Verstappen. De thuisfavoriet kon ook niet anders want de verwachtingen waren de afgelopen dagen tot ongekende hoogte gestegen. Maar daar liet de Limburger zich niet door afleiden. Volgens Erik van Haren is dat een van de kwaliteiten van Verstappen. "Hij doet het eigenlijk door niks anders te doen dan normaal." Van Haren verwijst daarbij naar de Australische coureur Daniel Ricciardo die later heeft toegegeven dat hij bij een Grand Prix in eigen land wel eens teveel bezig was met randzaken. Het succes van Zandvoort krijgt in ieder geval een vervolg. Van Haren kon in het Sportforum melden dat de volgende editie zal worden verreden op 27 augustus 2023, de eerste Grand Prix na de zomerstop.

De voetbalweek werd halverwege beheerst door allerlei transfers. Transfers die niet doorgingen, maar ook verhuizingen die wel slaagden. De belangrijkste transactie was de overgang van Anthony. De Ajax-aanvaller werd voor bijna 100 miljoen euro overgenomen door Manchester United. In zijn debuutwedstrijd kwam hij gelijk tot scoren wat het verhaal alleen maar mooier maakte. Nando Boers vond de reactie na afloop van de treffer bijzonder, het moment waarop Anthony het embleem van Manchester op zijn shirt kuste. Maar hij zag vooral een mooie start voor de Braziliaan. "Als je dan zo'n bedrag hebt waarvoor je weg gaat, er wordt zoveel over je gesproken en je komt dan op Old Trafford en je scoort dan ook meteen uitermate beheerst, ja, dat vind ik wel het moment van de week."

De Nederlandse voetbalvrouwen oefenden tegen Schotland om zich voor te bereiden op de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. In Utrecht kan door een overwinning een ticket voor het WK van volgend jaar worden afgedwongen. Dat moet gebeuren onder leiding van de nieuwe bondscoach, Andries Jonker. De speelsters prijzen hun nieuwe coach en ook voetbalcommentator Ragnar Niemeijer ziet het positief in. "Hij maakt ook wel een hele goede indruk. Hij loopt er ook bij alsof hij er al jaren inzit. Het voelt wel als een logische combinatie." Dat de Schotse vrouwen moeizaam met 2-1 werden verslagen is dan misschien een voordeel. Daardoor weten ze dat het allemaal niet vanzelf gaat.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie