Sport
EONOS

Pover Oranje verliest van Mexico bij debuut bondscoach De Boer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pover Oranje verliest van Mexico bij debuut bondscoach De Boer

Frank de Boer heeft zijn eerste duel als bondscoach van Oranje verloren. In een lege Johan Cruijff Arena was Mexico met 1-0 te sterk tegen een pover Nederlands elftal. Raúl Jiménez benutte na een uur een strafschop.

De Boer had een basisplaats ingeruimd voor de debutanten Owen Wijndal en Teun Koopmeiners (beiden AZ). Ook keeper Tim Krul en Steven Berghuis stonden aan de aftrap.

Na een wat voorzichtige openingsfase was de eerste serieuze kans voor Mexico. Rechtsback Hans Hateboer liet zich in zijn rug verrassen door Jesús Gallardo. De linksback bediende vervolgens Raúl Jiménez, die vrij kon uithalen, maar naast schoot. Niet veel later kon Jesús Corona vrij uithalen na een slordige uittrap van Krul.

Kansjes Oranje

Na twintig minuten herpakte Oranje zich enigszins en meldde zich steeds vaker voor het doel van doelman Alfredo Talavero. De Mexicaan bracht, na een mooie aanval, redding op een schot van Berghuis en zag schoten van Memphis Depay en Ryan Babel naast gaan.

De basisopstelling van Oranje

Oranje kon de goede fase geen vervolg geven in het restant van de eerste helft. Mexico had met een schotkans voor oud-PSV'er Andrés Guardado nog een grote mogelijkheid om de openingstreffer te maken.

Met een nieuw centraal verdedigingsduo (Joël Veltman en Nathan Aké voor Virgil van Dijk en Stefan de Vrij) had Mexico ook na rust het betere van het spel. Krul voorkwam een achterstand nadat Corona oog in oog stond met de doelman van Norwich City.

Niet veel later kon Krul niet voorkomen dat Jiménez vanaf de strafschopstip de 1-0 maakte. De spits van Wolverhampton Wanderers werd door Aké naar de grond gewerkt, al leek dat in buitenspelpositie te gebeuren.

Oranje wist vervolgens amper gevaar te stichten en zag aan de andere kant Corona opnieuw op Krul stuiten. In de absolute slotfase miste invaller Luuk de Jong nog een enorme kopkans. In de rebound schoot Depay op de lat.

Nations League

De Boer en Oranje krijgen aankomende week gelijk de kans om zich te revancheren. Aanstaande zondag (18.00 uur) speelt het in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina. Drie dagen later staat de uitwedstrijd tegen Italië op het programma.

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal zijn live te volgen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie