Sport
MAX

Kenneth Pérez: 'Komst naar Nederland beste beslissing uit mijn voetballeven'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Kenneth Pérez: 'Komst naar Nederland beste beslissing uit mijn voetballeven'

Oud-voetballer Kenneth Pérez begint volgende week aan een nieuw Eredivisie-seizoen als analist bij Fox Sports. Het is alweer 23 jaar geleden dat de Deen door Sef Vergoossen naar Nederland werd gehaald bij MVV. "Uiteindelijk is dat mijn beste beslissing geweest."

Video niet beschikbaar

Dat zei Pérez zondag op De Perstribune van MAX. Het was voor Pérez ook makkelijk om zich aan te passen en om te wennen aan Nederland. "Het lijkt zoveel op Denemarken." Pérez koos ervoor om drie dagen te wennen in Maastricht en hij vond het al snel een leuke stad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koeman en de trein

Pérez keek vrijdagavond met een schuin oog mee naar het Nederlands elftal tegen Polen. Vooral vanwege het opstappen van Ronald Koeman. Aan Koeman heeft Pérez warme herinneringen, ook al heeft hij hem als trainer bij PSV maar heel even meegemaakt. "Hij nam toen de trein naar Valencia. Hij was de reden dat ik naar PSV ging. Ik ken hem nu beter als persoon. Hij is echt een winnaar. Iemand die het team klaar kan maken."

Met trainers als Henk ten Cate en Marco van Basten had Pérez een minder goede band. Louis van Gaal is voor hem de beste trainer die hij ooit heeft gehad.

Liever Emmen dan Everton

Volgend weekend begint de Eredivisie aan een nieuw seizoen. Pérez verheugt zich daar erg op. "Het is heel slecht, goed en spannend. Ik kijk liever naar FC Emmen dan Everton bijvoorbeeld. Het is toch onze competitie." Ook kijkt Pérez uit naar de rentree van Arjen Robben. "Ik denk dat hij 9 doelpunten kan maken."

De Perstribune: Kenneth Pérez

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie