NOS

PSV in trieste sfeer naar ruime overwinning

2. PSV in trieste sfeer naar ruime overwinning

Gemengde gevoelens bij PSV in Eindhoven. Diepe rouw, vreugde en ontroering wisselde zich af in de 4-1 zege van PSV op VVV-Venlo.

PSV moest het zondag tegen VVV-Venlo doen zonder Mohamed Ihattaren. Zijn vader is onlangs overleden. De fans van PSV applaudisseren in de 24ste minuut voor hen. 24 is het rugnummer van de Eindhovense middenvelder.

Voetballend kwam PSV pas in de tweede helft los. Vanuit de opbouw ging de bal in de 62e minuut naar Steven Bergwijn, die met een mooie individuele actie de verdediging van VVV te kijk zette en scoorde. Even later breidde de Eindhovenaren de voorsprong uit, met Denzel Dumfries als eindstation.

Donyell Malen scoorde niet veel later de 3-1, na een steekpass van Gakpo. De topscorer van de Eredivisie maakte zijn negende van het seizoen. VVV liet zich daarna ook zien. De bal kwam via via voor de voeten van Tobias Pachonik, die met een mooie volley doelman Robbin Ruiter verschalkte.

Debuut Ryan Thomas

In de 85e minuut een ontroerend moment bij PSV. Ryan Thomas maakte zijn debuut. De Nieuw-Zeelander kwam in 2018 over van PEC Zwolle, maar raakte al snel ernstig geblesseerd. In zijn eerste minuut in het veld kon hij meteen juichen. Malen scoorde de laatste treffer, de 4-1 (zijn tiende).

PSV blijft met de overwinning in het spoor van Ajax, dat eerder vandaag met 2-0 won van ADO Den Haag. Het doelsaldo is drie doelpunten in het voordeel van de Amsterdammers.

Puntenverlies voor AZ

In Tilburg liep AZ puntenverlies op. De ploeg van Arne Slot speelde met 1-1 gelijk en moet daarmee tevreden zijn.

De openingsfase was voor Willem II. Daarna kreeg AZ kansen via Myron Boadu en Dani de Wit. Na een overtreding op Myron Boadu kreeg AZ een penalty. Teun Koopmeiners schoot beheerst in de hoek (0-1). Willem II-speler Mats Köhlert scoorde na een halfuur de gelijkmaker. De Duitser dook op voor het doel van Bizot, hield zijn hoofd koel en rondde af in de hoek.

In de tweede helft waren er kansen over en weer, maar de beste waren voor de Tilburgers. Vangelis Pavlidis legde in de 86e minuut aan voor een penalty. De Griekse spits schoot wild over. In de blessuretijd kreeg Boadu zijn tweede gele kaart, waardoor AZ de wedstrijd eindigde met tien man.