Sport
NOS

Wielrenner Goolaerts (23) overleden: 'Mooie dag eindigt in nachtmerrie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wielrenner Goolaerts (23) overleden: 'Mooie dag eindigt in nachtmerrie'

Wielrenner Michael Goolaerts werd tijdens Parijs-Roubaix getroffen door een hartstilstand. De 23-jarige Belg overleed gisteren. Ploegleider Michiel Elijzen reageert in het NOS Radio 1 Journaal: "Wat begon als een heel mooie dag, met allemaal jongens die uitkeken om Parijs-Roubaix te rijden, eindigde in een nachtmerrie. Voor de ploeg, voor zijn ouders, voor supporters. Het was echt een bizarre dag."

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Goolaerts van Veranda's Willems-Crelan lag op 150 kilometer voor de finish roerloos langs de kant van de weg, terwijl de rest van het peloton voorbijraasde. Er werden reanimatiepogingen gedaan en Goolaerts werd per helikopter naar het ziekenbuis in Lille vervoerd. Daar overleed hij om 22.40 uur.

Goolaerts overlijdt na hartstilstand

Elijzen was bij Goolaerts toen die langs de kant van de weg lag en schrok van wat hij zag, zei hij eerder vandaag op NPO Radio 1 toen er nog niks bekend was over de toestand van de Belg. "Hij lag met zijn benen nog verstrengeld in de fiets. Je zag gelijk dat het ernstig was."

Goedlachs en altijd positief

"Het was een hele talentvolle renner. Goedlachs en altijd positief", gaat Elijzen verder. "We proberen met traumatherapeuten en groepssessies dit verlies te verwerken. Woensdag is de Brabantse Pijl. We willen daar gewoon starten om iedereen in zijn natuurlijke habitat te krijgen, maar respecteren ook de keuze van renners die niet willen koersen."

Eerste Parijs-Roubaix

Goolaerts was bezig aan zijn eerste Parijs-Roubaix, nadat hij vorige week zijn tweede Ronde van Vlaanderen had gereden. In 2016 won hij de Ronde van Loir-et-Cher, dat was zijn enige zege op niveau.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie