Sport
EONOS

Cricketvrouwen via omweg uit zuidelijk Afrika terug in Nederland

foto: Cricketbondfoto: Cricketbond
  1. Nieuwschevron right
  2. Cricketvrouwen via omweg uit zuidelijk Afrika terug in Nederland

De omikronvariant van het coronavirus grijpt in zuidelijk Afrika snel om zich heen. Terug naar Nederland reizen, is niet eenvoudig, maar de Nederlandse cricketploeg is na een flinke omweg sinds dinsdag weer thuis.

De vrouwen waren vorige week in Zimbabwe voor een WK-kwalificatietoernooi, dat werd afgelast na de ontdekking van de nieuwe coronavariant. Via Namibië, Oman en Doha keerde de nationale selectie huiswaarts.

"De vrouwen worden, net als vóór de vlucht, nu nogmaals getest en gaan in thuisquarantaine tot minstens 5 december, mits zij op dat moment ook negatief kunnen testen", legt Jurgen Delfos, voorzitter van de Nederlandse cricketbond, uit.

Mannen nog in Zuid-Afrika

De Nederlandse mannen zitten nog in Zuid-Afrika, waar ze een serie wedstrijden zouden spelen tegen het gastland. De serie werd na één duel afgebroken vanwege de coronaperikelen. De cricketers verblijven in een 'bubbel' in een hotel. Ze worden dagelijks getest en vliegen waarschijnlijk donderdagavond rechtstreeks terug naar Nederland.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie