Sport
NOS

Valtteri Bottas wint GP van Japan, Verstappen spint

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Valtteri Bottas wint GP van Japan, Verstappen spint

Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Fin bleef op Suzuka in zijn Mercedes Ferrari-coureur Sebastian Vettel en teamgenoot Lewis Hamilton voor. Max Verstappen viel uit na te zijn aangetikt door Charles Leclerc.

Vettel mocht vanaf pole vertrekken. Na een trage start stoof Bottas hem vanaf de tweede rij voorbij. Verstappen kende ook een prima start. Hij zette zijn Red Bull buitenom naast de Ferrari van Leclerc. Die gleed echter naar buiten, tikte Verstappen het gras in en beschadigde daarbij zelf zijn voorvleugel. Verstappen keerde ver in de achterhoede terug, maar de balans in zijn gehavende auto was ernstig verstoord. Na veertien ronden zag hij het zinloze van zijn missie in en staakte hij de race.

Leclerc kreeg een tijdstraf van vijftien seconden. Vijf seconden voor het veroorzaken van de botsing met Verstappen en tien voor het niet direct terugkeren naar de pitstraat om de schade te verhelpen. De race werd een ronde te vroeg afgevlagd door foute informatie op een lichtpaneel.

In NOS Langs de Lijn blikte commentator Louis Dekker terug op de Grand Prix van Japan.

{audiofile audio="62194" caption="Teleurstellende race voor Verstappen in Japan" }

In de NOS Formule 1-podcast zijn maandag ook de interpretaties van presentator Amber Brantsen en analist Jan Lammers te horen.

Ster advertentie
Ster advertentie