Sport
BNNVARA

Dumoulin stopt tijdelijk als wielrenner: 'Ik zie nog steeds kansen'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dumoulin stopt tijdelijk als wielrenner: 'Ik zie nog steeds kansen'

Tom Dumoulin heeft aangegeven tijdelijk te stoppen met het wielrennen. Hij voelt zich ongelukkig en gaf aan na te willen denken over zijn toekomst als profwielrenner. "Het is prima als je er een poosje uit gaat", zegt Erben Wennemars tijdens de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

De Jumbo-Visma renner gaat voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof. Hij gaf aan al een jaar ongelukkig te zijn. Dumoulin zegt het volgende in zijn verklaring: "Ik voel al een behoorlijke tijd dat ik heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom de wielrenner. Ik wil het graag heel goed doen voor heel veel mensen. Ik wil graag dat de ploeg blij met me is, ik wil graag dat de sponsoren blij zijn, ik wil graag dat mijn vrouw en mijn familie blij zijn. Daardoor ben ik de afgelopen tijd eigenlijk mezelf vergeten. Wat wil ik nou? Wil ik nog wel wielrenner zijn?"

Komt Tom nog terug?

Het besluit om afstand te nemen heeft de 30-jarige renner onmiddellijk goed gedaan, liet hij zaterdag weten: "Het is alsof er een rugzak van honderd kilo van mijn schouders is gegaan. Ik werd meteen vrolijk wakker." Dumoulin stopt voor onbepaalde tijd, maar komt hij nog terug? Wennemars houdt goede hoop: "Ik zie nog steeds kansen".

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie