Sport
EONOS

Frank de Boer weg bij Atlanta United

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank de Boer weg bij Atlanta United

Frank de Boer is per direct vertrokken bij Atlanta United. De voetbalcoach had een doorlopend contract, maar dat is in overleg met de leiding van de Amerikaanse voetbalclub ontbonden. Onder de leiding van De Boer verloor Atlanta alle drie de groepsduels van het 'MLS is Back-toernooi'. Ook zijn assistenten Orlando Trustfull en Bob de Klerk en video-analist Erwin Koenis zullen de club verlaten.

Het Amerikaanse avontuur begon voor De Boer in december 2018. Ondanks een stroeve start wist Atlanta toch nog als tweede te eindigen. In de play-offs kwam hij niet verder dan de halve finales. Wel boekte De Boer succes met het winnen van de Amerikaanse beker. Pas als alles geregeld is wil de ontslagen trainer reageren. Wel kwam De Boer met een verklaring op de website van de club. "Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gehad. Coachen en wonen in Amerika was een geweldige ervaring. Ik wil de spelers, coaches en staf bedanken voor hun steun."

Frank de Boer ontslagen

Het voortijdige einde bij Atlanta betekent een nieuwe smet op het blazoen van de trainer Frank de Boer. Na een succesvolle periode bij Ajax, waar hij vier keer landskampioen werd, vertrok hij naar Italië voor een buitenlands avontuur. Maar bij Internazionale stond hij al na drie maanden op straat en bij het Engelse Crystal Palace duurde het nog korter: 77 dagen. José Mourinho noemde hem de slechtste Premier League-trainer ooit.

Ster advertentie
Ster advertentie