Sport
MAX

Lars Boom: 'Je moet een klootzak zijn op de fiets'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Lars Boom: 'Je moet een klootzak zijn op de fiets'

Lars Boom beleeft de Tour de France voor het eerst als oud-renner. Eind vorig jaar stopte Boom, die tijdens zijn carrière vaak kritiek kreeg op zijn houding. Die houding heeft hem naar eigen zeggen ook veel opgeleverd. "Je moet een klootzak zijn op de fiets."

Video niet beschikbaar

Dat zei Boom zondag op De Perstribune van MAX. De 34-jarige Boom wilde naar eigen zeggen eigenlijk doorgaan met wielrennen. "Ik wilde graag bij een World Tour-ploeg rijden. Mijn management is druk bezig geweest, maar het mocht niet zo zijn." Hij kon uiteindelijk alleen naar procontinentale ploegen, daarop besloot Boom om zijn fiets aan de wilgen te hangen.

Kenmerkend Astana

De Tour de France werd gisteren geteisterd door valpartijen als gevolg van de kletsnatte wegen. Op een gegeven moment neutraliseerde Jumbo-Visma de koers zelfs. Toch ging Astana alsnog koersen. Lars Boom begrijpt dat wel. "Ik denk dat het ook een kans is voor heel veel renners als jij je goed voelt in de regen en goed bent op natte wegen." Ook is het volgens hem kenmerkend voor Astana. "Dat vind ik ook wel mooi."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stiekem had Boom de Tour nog wel willen rijden. "Als ik gisteren de etappe zie dan had ik er graag bij willen zijn. Maar het is ook erg stressvol, zo'n koers van drie weken." Zijn hoogtepunt beleefde Boom in de Tour de France van 2014 toen hij de rit over de kasseienstrook won, een veredelde Parijs-Roubaix. Een koers die Boom tot zijn spijt nooit heeft kunnen winnen.

De Perstribune: Lars Boom

Ster advertentie
Ster advertentie