Sport

Volleybalmannen moeten mee in slipstream damesteam

BNNVARA
foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Volleybalmannen moeten mee in slipstream damesteam

Het sportweekend belooft weer veel moois, zo weten ook de mannen van Bureau Sport. Zij kijken bijvoorbeeld uit naar de tweede wedstrijd in de basketbalfinale van de NBA. Verder zijn ze erg benieuwd naar de verrichtingen van de Nederlandse volleybalmannen en naar de Nederlandse prestaties op de FBK Games. De enige waarvan ze zeker weten dat hij dit weekend weer zal zegevieren: 'vriend van de show' Jeffrey Herlings.

Overtuigt van Herlings

"Het is eigenlijk al bijna niet meer spannend", analyseert Frank Evenblij de MXGP-klasse. De heren zijn onder de indruk van Herlings en zijn prestaties, maar verschillen in mening over wat dat doet met het kijkplezier. "Ik houd ervan dat als je voor iemand bent en het niet spannend is", zo vertelt Erik. "Ik vind het altijd wel lekker als iemand een beetje moet inhalen en zijn best moet doen", meent Frank. De mannen komen echter wel weer nader tot elkaar wanneer het gaat over de vergelijkingen die tussen Max Verstappen en Jeffrey Herlings worden gemaakt. Herlings zou de Verstappen zijn van de motorcross. Erik: "Daarmee doe je Herlings tekort."

Volleybal vermakelijk

De Nederlandse volleybalmannen moeten aantreden tegen Turkije dit weekend. De Turken staan ongeslagen bovenaan in de groep en daar verbazen de heren zich over. "Ik dacht dat het van die gasten zijn met snorren, die alleen maar aan gewichtheffen doen", aldus Frank. Erik kaart aan dat ook de Nederlandse mannen een tijd niet op topniveau hebben gepresteerd. "Dat was vroeger toch fantastisch man (...) maar die zijn nu zover weggezakt." Toch kijken de heren er graag naar. "Ik vind volleybal een geweldige sport om naar te kijken, want het is heel spannend." En ze hopen dat de mannen, geïnspireerd door het goed presterende damesteam de weg terug omhoog weten te vinden. "Ik hoop dat de dames, in de slipstream, de mannen een beetje meenemen."

'Golden State wint'

Frank en Erik kijken dit weekend ook naar de finale van de NBA. De Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers speelden afgelopen donderdagnacht ook tegen elkaar. Daar hebben ze met ongeloof naar zitten kijken. "De wedstrijd was bijna afgelopen, de stand was gelijk, maar er was een speler (J.R. Smith red.) en die dacht: de tijd is om en we staan een puntje voor, maar ze stonden gewoon gelijk. Die is een beetje gaan dribbelen en: tijd was om." Erik begrijpt daar helemaal niks van. "Waar ben je dan mee bezig man? (...) Het is toch heel raar en het is op zo'n hoog niveau." Wellicht deze blunder in ogenschouw nemend, weet hij wie zal winnen. "Golden State wint, honderd procent zeker."

Blij met Brama

Tot slot nemen de heren het laatste transfernieuwtje nog even door: Wout Brama terug naar FC Twente. "Hij woont in Australië, daar voetbalt 'ie. Weet je waar hij op vakantie was? Twente." Ze weten wel waarom hij daar zijn vrije dagen spendeert. "Altijd mooi weer, aardige mensen en pindakaas." De mannen sluiten af met een boodschap: "Ik wens ook Wout Brama een hartstikke goed weekend!"

Bureau Sport Radio

Elke vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur geven Frank Evenblij en Erik Dijkstra op geheel eigen wijze hun kijk op de afgelopen sportweek. Ook blikken ze vooruit op het weekend dat komen gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie