Sport
EONOS

De ontknoping van de eredivisie: 'een soort nachtkaars-verhaal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De ontknoping van de eredivisie: 'een soort nachtkaars-verhaal'

Van een spannende ontknoping in de eredivisie is geen sprake meer. Feyenoord is kampioen en de noordelijke clubs SC Cambuur en FC Groningen zijn gedegradeerd. Toch wordt er nog volop gestreden voor plek 3 (voorronde Europa League), plek 8 (voorronde Conference League) en plek 16 (nacompetitie handhaving). We bespreken deze strijd met forumleden Arman Avsaroglu (NOS), Danielle Kliwon (schrijfster) en Mark van Rijswijk (ESPN) in het Sportforum bij Langs de Lijn en Omstreken.

Plek 3: Europa League

Zowel Ajax als AZ vechten om de derde plek in de eredivisie. Afgelopen weekend eindigde de Noord-Hollandse derby in een doelpuntloos gelijkspel. "Ik keek naar die wedstrijd en het cynisme droop van de tribunes. Het lijkt wel of de Ajax-fans komen kijken hoe slecht het nu weer gaat. Ik voelde totaal geen steun', zegt Avsaroglu. 'Ik ben overtuigd dat Ajax dit jaar niets meer gaat winnen', voegt Kliwon toe. 'AZ profiteerde weer niet van een zwak Ajax. AZ had echt de kansen om te winnen, maar laat het elke keer na', vat Van Rijswijk samen.

Plek 8: Conference League

De nummers vijf tot en met acht maken uit wie zich plaatst voor de voorronde van de Conference League. RKC Waalwijk bekleed op dit moment de achtste plek, maar staat in punten gelijk met de Friezen uit Heerenveen. 'RKC speelt attractief voetbal, maar ik hoop eigenlijk dat N.E.C. de achtste plek gaat veroveren', zegt Avsaroglu. 'Ik hoop dat ook voor N.E.C. want, Rogier Meijer is een fantastische trainer, hij maakt spelers echt beter', aldus Van Rijswijk.

Plek 16: Handhaving

Van twee noordelijke clubs hebben we afscheid moeten nemen. SC Cambuur en FC Groningen spelen volgend jaar niet meer op het hoogste niveau. Maar op de 16e plek is het nog ontzettend spannend, want wie gaat er de nacompetitie? 'Mijn hart gaat uit naar Excelsior. Gezien het programma denk ik dat Emmen de nacompetitie ingaat. Zij treffen nog AZ, Feyenoord en FC Utrecht', aldus Avsaroglu.

Ster advertentie
Ster advertentie