AZ wint opnieuw van Feyenoord, met drie goals van Boadu

2. AZ wint opnieuw van Feyenoord, met drie goals van Boadu

AZ heeft voor de tweede keer dit seizoen van Feyenoord gewonnen. Myron Boadu wist eigenhandig van een blunderend Feyenoord te profiteren. De spits van AZ scoorde drie keer in een aantrekkelijke wedstrijd.

De ontmoeting tussen AZ en Feyenoord was van begin af aan enerverend. Beide teams hadden er direct zin in. Het spel golfde op en neer, en de doelpunten ook. Een strakke bal van aanvoerder Steven Berghuis werd door Marcos Senesi binnen gekopt, 0-1 voor Feyenoord.

Feyenoord kwam goed voor de dag, met veel rust in de ploeg en veel beweging in de aanval. Toch verraste een harde schuiver van Myron Boadu zomaar Justin Bijlow (1-1). De Feyenoord-keeper kreeg na lang blessureleed de voorkeur boven Nick Marsman.

Ook bij AZ ging er een en ander mis centraal achterin. Bruno Martins Indi kopte rustig terug naar doelman Marco Bizot, dat dacht hij tenminste. Bizot stond heel ergens anders en daardoor kon Luis Sinisterra raak schieten (1-2).

Boadu bracht AZ vlak voor rust opnieuw terug, 2-2. De pass van Owen Wijndal was perfect voor de AZ-aanvaller, die deze week een ontmoeting had met oud-topscorer Kees Kist. Het leek er op dat Boadu daar wel inspiratie van had gekregen.

Verjaardagscadeau Koopmeiners

In de tweede helft maakten Jonas Svensson en Dani de Wit hun rentree in de ploeg van Pascal Jansen, die opnieuw mocht profiteerde van geblunder bij Feyenoord. Bijlow ging in de fout met een zwakke pass. Fredrik Midtsjø pikte op, lanceerde Boadu en die was opnieuw de gevierde man. Boadu scoorde voor het eerst drie goals in een eredivisiewedstrijd. Op zijn verjaardag mocht Teun Koopmeiners een strafschop nemen om de overwinning definitief binnen te slepen. Hij benutte die kans feilloos (4-2). De strafschop werd gegeven na een woeste tackle van Leroy Fer op Wijndal.

AZ komt door de overwinning op slechts twee punten afstand van nummer twee PSV. Feyenoord staat nu vijfde, achter Vitesse. Eerder vanmiddag eindigde de topper tussen PSV en Ajax in 1-1.