Sport
NOS

Vitesse houdt voorsprong op AZ ook met tien man vast

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vitesse houdt voorsprong op AZ ook met tien man vast

Vitesse heeft met hangen en wurgen afgerekend met de rechtstreekse concurrent AZ. In het Gelredome behield Vitesse de voorsprong, 2-1.

Bij Vitesse stond Richedly Bazoer niet opgesteld. De belangrijke basisspeler was door de clubleiding disciplinair geschorst na een voorval op de training afgelopen vrijdag. Zonder Bazoer was Vitesse in de eerste helft de bovenliggende partij, zonder dat er al te veel spektakel was. Tot in minuut 31 uit een voorzet van Dasa Lois Openda bij de tweede paal binnen schoot.

AZ waande zich in de tweede helft nadrukkelijker op de helft van Vitesse, op zoek naar de gelijkmaker. Die had Calvin Stengs op de schoen, maar hij faalde. Jakob Rasmussen had wel succes. De Vitesse-verdediger kon behoorlijk vrij inkoppen. De voorzet kwam van Oussama Tannane, die ook een belangrijke bijdrage had in de halve finale van de TOTO KNVB Beker waarin Vitesse van VVV-Venlo won.

Rode kaart

Het werd in de slotfase nog even spannend toen Enzo Cornelisse met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De vervanger van Bazoer probeerde de bal te spelen toen Boadu ontsnapte. Cornelisse miste de bal. Het overwicht betaalde zich al heel snel uit in de aansluitingstreffer. Karlsson nam goed aan en haalde direct zuiver uit (2-1). Dichterbij kwam AZ niet meer, waardoor de ploeg uit Alkmaar voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd verloor.

Vitesse nadert AZ tot op een punt, na deze overwinning. De ploegen staan respectievelijk derde en vierde in de Eredivisie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie