Sport
MAX

Jan-Willem van Schip: 'Ik ben een ambachtsman'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem van Schip: 'Ik ben een ambachtsman'

Zoals voor zoveel sporters liep 2020 ook voor baanwielrenner Jan-Willem van Schip compleet anders. Hij had willen schitteren in Tokio, maar nu de Spelen zijn uitgesteld naar 2021 heeft Van Schip de gelegenheid om zichzelf nog beter te ontwikkelen.

Video niet beschikbaar

Dat zei Van Schip zondag op De Perstribune van MAX. Vorig jaar beleefde Van Schip zijn grote hoogtepunt. In het Poolse Pruszków pakte hij de wereldtitel op de puntenkoers. Dat heeft hij daarna ook goed gevierd. Het weerzien met z'n familie was daardoor niet zo'n succes. "We gingen heel veel bier drinken en toen had ik echt een megakater. Toen ging ik even slecht", bekende Van Schip.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De liefde voor de baan is groot. "Met de polsjes naar binnen, ga ik dat WK winnen", riep Van Schip na het winnen van zijn titel. "Dat ik daar wereldkampioen werd op de puntenkoers! Uiteindelijk is dat toch een soort ambacht en ik zie mezelf toch als een ambachtsman."

Op de weg

Toch is Van Schip niet alleen op de baan een gewaardeerde renner. Ook op de weg staat hij zijn mannetje. Van Schip won meerdere wedstrijden en de Ronde van Drenthe, toch staat hij niet onder contract bij een grote ploeg. "Ik heb wel twee jaar voor Roompot gereden, maar voor nu is Tokio gewoon het belangrijkste." Maar Van Schip heeft wel degelijk de droom om bij een grote ploeg te gaan rijden. Daarom heeft hij ook wel eens elders gekeken. "Ik ben wel eens naar Sunweb gestapt." Tot een contract kwam het vooralsnog niet.

De Perstribune: Jan-Willem van Schip

Ster advertentie
Ster advertentie